Jordgubbsrulle

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • tre fjärdedels dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella Gourmet kvarg
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal av 1 apelsin
  • en halv l jordgubbar

Garnering:

  • florsocker
  • jordgubbar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver. Sikta och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som den gräddats på. Vispa grädden. Rör i Kesella, florsocker och apelsinskal. Skiva jordgubbarna. Rulla ihop kakan och sikta över florsocker. Garnera ev. med jordgubbar och blad.

Rulltårta med Jordgubbar

Tillbaks till Receptsidan