Jordgubbsmuffins

  • 150 g smör el margarin
  • 2 dl socker
  • 3 stora ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, grovhackad

Garnering:

  • Vispad grädde
  • jordgubbar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smöret och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och rör ner det i smeten. Vänd ner chokladhacket. Fyll 10 stora muffinsformar till 2/3 med smeten. Fördela jordgubbarna i formarna och tryck ner dem lätt i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna och bli helt kalla. Garnera varje muffins med en klick vispad grädde och skivade jordgubbar.

Muffins med jordgubbar

Tillbaks till Receptsidan