Glaserade Jordgubbsmazariner

  • 200g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 350 gr mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 175g smör
  • knappt 1 liter färska jordgubbar

Glasyr:

  • 2 msk aprikosmarmelad, utan skalbitar
  • 2 tsk vatten

Blanda samman alla ingredienserna till degen och låt den vila kallt. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut den kalla mördegen och sporra ut bitar så stora att de passar att klä formarna med. Tryck varsamt ner degen i formarna så att den sluter tätt och ta bort den överflödiga degen runt kanten. ca 27 st. Riv mandelmassan och tillsätt matfettet klickvis. Rör massan ljus och porös. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Rör sist ner vetemjölet. Skeda upp smeten i mördegsformarna. Skölj och rensa bären. Skär dem i skivor och lägg dem ovanpå mandelsmeten i formarna.

Grädda mazarinerna i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Mät upp aprikosmarmeladen och vatten och ge blandningen ett uppkok. Pensla den heta glasyren över bären i formarna direkt då de tagits ur ugnen. Låt dem kallna. Sikta eventuellt över lite florsocker då bakelserna ska serveras. Låt mazarinerna svalna. Blanda ihop allt till glasyren och bred den över.

Tillbaks till Receptsidan