Potatis och Purjolökssoppa

  • 2-3 purjolökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g potatis (6-7 st)
  • 1 1/4 liter buljong
  • (vatten + 3 buljongtärningar)
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk persilja

Ansa purjolöken och skär den i skivor. Fräs den i matfett i en kastrull. Skölj och skala potatisen. Skär den i skivor och lägg dem i kastrullen. Häll på buljong. Låt soppan koka under lock tills potatisen är mjuk.

Vispa några tag med stålvisp eller matberedare så att potatisen mosar sig. Strö över hackad persilja vid serveringen.

Tips! Byt ut grädden mot Creme Fraiche, men låt soppan kallna en aning innan annars kan creme fraichen klumpa sig.

En mugg med potatis- och purjosoppa och lite bröd.

Tillbaks till Receptsidan