Purjolökspaj

Pajdeg

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning

  • 2-3 purjolökar
  • 150 g kassler
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • riven ost

Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt en stund. Skölj och skiva purjolökarna. Bryn den lätt i stekpanna.

Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 200 graders ugnsvärme i ca 10 min. Sätt en bit folie över kanten så den inte kanar ner i bottnen. Lägg i purjolöken och kasslern skuren i tärningar.

Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll den i formen.Strö sist över osten. Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 30 min. Servera med sallad, bröd och ost.

Tips! Byt ut kasslern mot ansjovis och osten mot ädelost.

Tillbaks till Receptsidan