Pasta med Kål och Baconröra

  • 280 g pasta el spagetti
  • 400 g vitkål
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 2 dl creme fraiche max 5%

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Skär kålen i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och finstrimla paprikorna. Skär baconet i strimlor. Stek baconet, utan extra matfett tills det blivit knaprigt. Ta upp på ett fat så länge. Fräs kål och paprika i fettet efter baconet ca 5 minuter. Rör i creme fraichen och smaka av med ½ tsk salt, 1-2 krm grovmalen svartpeppar och gärna 2 msk senap. Blanda i baconet. Uteslut baconet och ersätt med 1 burk, 400 g kikärter om du vill äta grönt.Låt pastan rinna av.

Servera pastan med kål och baconröra, blandad sallad och bröd.

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa vitkålen och skär den i bitar. Skala och skär morötterna och palsternackan i bitar. Skala, hacka och stek löken. Ställ den åt sidan. Fräs vitkålen tills den är halvmjuk. Fräs morötter och palsternacka. Smörj en ugnssäker form och varva vitkål och rotsaker. Lägg löken överst.

Ostsås

Hetta upp oljan och tillsätt grahamsmjölet. Tillsätt buljongen under omrörning. Häll i den rivna osten, spar lite ost till gratineringen. Rör ej för mycket i såsen sedan osten tillsatts, då blir den seg. Häll ostsåsen över anrättningen och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Tillbaks till Receptsidan