Kålpudding

  • 3/4 kålhuvud
  • 2 msk sirap
  • ½ msk ättika, 12 %
  • salt
  • peppar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 dl kokt ris
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen, lite i taget, till dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.

Blanda ihop löken, riset, ägget, mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap. Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst. Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.

Servera med lingon som tillbehör.

Tillbaks till Receptsidan