Coleslaw Surkål

  • 7 dl vitkål
  • 1 liten morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • ½ tsk salt

Smaktillsats:

  • 2 tsk outspädd apelsinjuice eller
  • liten burk ananaskross

Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnast skärskivan. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.

Rör samman créme fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt, peppar och apelsinjuice eller väl avrunnen ananaskross. Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.

TIPS! Vill du ha en krämigare sallad ta dubbel sats av såsen.

Tillbaks till Receptsidan