Jordgubbar

Under några intensiva veckor i Juni/Juli mognar våra jordgubbar.
Oftast har vi öppet varje dag, men ibland måste bären få lite tid på sig att mogna och då kan det hända att vi stänger någon dag.

Aktuellt

>Lördag, 13/7, plockar vi jordgubbar mellan 8-13. Därefter stänger vi och öppnar igen onsdag, 17/7, o torsdag, 18/7, för slutplock.

Välkomna.

Telefon: 070-6391970 eller 070-5544133

jordgubbsfat

För den som vill veta mer om hur vi odlar våra jordgubbar har vi samlat information om det här: Så här odlar vi

Funderar du över hur du ska ta hand om dina nyplockade bär? I så fall kan det vara bra att läsa våra tips om hur man hanterar bären. Dessutom har vi samlat en mängd goda och enkla jordgubbsrecept, här finns "grundrecept" på saft och sylt men också godsaker som tårtor och drinkar! Receptsidan

Fakta och artiklar om jordgubben: Här finner du några artiklar som handlar om växtskydd och varför det är nyttigt att äta jordgubbar. Artikeln om växtskydd är skriven av Kirsten Jensen på Länsstyrelsens lantbruksenhet i Skara.

Jordgubbens dag i Vara

Varje år (sedan 1985) firas Jordgubbens Dag i Vara en lördag i juni. Då samlas man på torget där en mängd olika saker sker under dagen och kvällen, bland annat kan man lyssna på årets artister som uppträder från scenen, få reda på vem som blir årets Miss Jordgubbe, handla av knallarna, och viktigast av allt: Äta jordgubbar!